پیام
قـومی متفكرند در مـذهب و دیـن *** قومی به گمان فتاده در راه یقین
می ترسم از آن كه بانگ آید روزی *** كای بیخبران راه نه آنست و نه این
می ترسم از آن كه بانگ آید روزی *** كای بیخبران راه نه آنست و نه این
دوستان عزیز مهم نیست که احمدی نژاد یا خامنه ای یا فلانی چه گفته و چه کرده.
این حکومت از بیدار شدن من و تو میترسد
مهم این است که من و تو به هم چه می گوییم
۱۳۸۹ دی ۱۳, دوشنبه
مثلث زَر ، زور ، تزویر
مثلث زَر ، زور ، تزویر
مثلث بازار , سپاه , ولایت فقیه
مثلث بازار , سپاه , ولایت فقیه
""از سه شنبه هفته گذشته شاهد اعتصاب و بستن بازاز از یکسو، مذاکرات دولت با نمایندگان بازاریان از سوی دیگر و همچنین حضور پر رنگ نیروهای انتظامی در بازار هستیم. این مذاکرات با عقبنشینی دولت با توافق افزایش ۱۵ درصدی بجای ۷۰درصد مالیات برای بازار پایان یافت.""
دکتر کوروش عرفانی، جامعه شناس، در پیوند با بحران اخیر، به نقش بازار در سه دورهی مشروطیت، جنبش ملی شدن صنعت نفت و انقلاب سال ۱۳۵۷ میپردازد. او بر این باور است که بازار در همهی این دورهها، هر زمان که منافع خود را در خطر میبیند، چارهای جز شرکت فعال در جنبشهای اجتماعی نداشته است:
کوروش عرفانی: «برای نمونه به سرآغاز جنبش مشروطیت اشاره میکنم که توسط بازاریها در اعتراض به افزایش قیمت شکر آغاز شد؛ یا حمایتی که بازاریها در ابتدای جنبش ملی شدن نفت از این حرکت اجتماعی داشتند؛ آنهم به این دلیل که سرمایهی عظیمی که تا آن زمان در اختیار سرمایهگذارهای خارجی بود، داشت به اقتصاد داخل کشور تزریق میشد.
بازاریها همچنین مخالفت خیلی جدیای با رژیم سلطنتی محمدرضا پهلوی داشتند. چون فرآیند نوینسازی اقتصادیای که آن زمان آغاز شده بود و بهخصوص آوردن مدرنیزاسیون به درون شبکهی تولید صنعتی، در عمل میرفت تا اوضاع اقتصادی و تابع آن، جایگاه اجتماعی بازار را بهخطر بیاندازد.»
دکتر عرفانی بر این باور است که مشخصهی شرکت بازار در انقلاب سال ۱۳۵۷، نسبت به دورانهای قبلی در آن نهفته بود که پس از انقلاب بهمن، بازار تواناییهای اقتصادی خود را در پیوند با نهاد روحانیت، در خدمت اهداف سیاسی و اقتصادی قرار داد و آن اتفاق، نمود خود را در بازاری کردن اقتصاد ایران متجلی کرد. یعنی گفتمان دلالی و بردن سودهای کلان یک شبه و عدم تولید، گفتمان مسلط اقتصاد ایران میگردد:
«بازار شروع میکند به بازاری کردن اقتصاد ایران و در پی آن، فرهنگ بازاری نه فقط بر مجموعهی فعالیتهای اقتصادی حاکم بر کشور، بهخصوص بعد از پایان جنگ و آغاز دورهی خصوصیسازیهای ریاست جمهوری دورهی نخست رفسنجانی حاکم میشود، بلکه تفکر بازاری نیز بر سیاست ایران حاکم میشود.
اشتراک در:
پستها (Atom)